Menü

Gyakori kérdések

Mi az a tadelakt?

A tadelakt egy marokkói (pontosabban marrakeshi) vízálló vakolatkülönlegesség.  Kiváló "csempehelyettesítő", de épített kályhák-kandallók burkolására is alkalmas. Különleges fényes felülete egyedi hatást kelt.

Milyen alapot igényel a tadelakt?

A tadelakt  számára legjobb a mész-, vagy mészcement vakolattal vakolt tömör fal, de szükség esetén gipszrost, vagy gipszkarton felületen is elkészíthető. Szükség szerint a repedések elkerülése érdekében az alapfelületbe vakolaterősítő háló beágyazására is szükség lehet.


Hogyan kell ápolni/ tisztítani a tadelaktot?

Rendszeres időközönként át kell szappanozni, ezzel impregnáljuk. Tisztítani csak szappanos, alkoholos oldattal szabad. Súrolószer, savas, lúgos tisztítószer, dörzszivacs és egyéb karcoló anyag alkalmazása tilos.

A repedések hibának minősülnek?

A tedelakt felületen előforduló hálózatos hajszál repedések nem minősülnek hibának és semmiféle gondot nem okoznak. A tadelakt kemény és ellenálló felületű, de amennyiben az alapfelület mozog és azon repedések keletkeznek, azok a tadelakt felületén is meg fognak jelenni. A kisebb falmozgások esetén a vakolaterősítű háló alkalmas lehet, ám nagyobb mozgások esetén már az sem segít.

Hogyan lehet megelőzni a repedések kialakulását?

A nagyobb repedések megelőzésének alapvető feltétele, hogy az alafelület (fal és/vagy alapvakolat) ne repedjen meg. A falazat mozgásából, egyes részeinek eltérő hőtágulásából eredő repedések kialakulásának valószínűsége vakolaterősítő hálóval jelentősen csökkenthető.

Kályha, kandalló burkolható tadelakttal?

Igen. A tadelakt gyakorlatilag egy tömör mészkő/ márvány felületnek minősül, a legtöbb olyan helyen alkalmazható, ahol a mészkő és a márvány. Az erős hőingadozás miatt fellépő hőtágulás miatt hálózatos repedésekre kell számítani, de ez a tadelakt esetében nagyon jól mutat.

Hová való a tadelakt?

Elméletileg minden olyan felületre jó, ahol csempét, vagy mozaikot alkalmaznánk. Épített zuhanytálcák- és kádak burkolására is alkalmas, de  fokozott gondossággal kell eljárni a kivitelezés és a használat során. Marokkóban padlót is burkolnak vele, de itthon járófelületre a karcolódás-veszély miatt  nem ajánljuk.


Hívj minket segítünk!

+36-2O-9596-2O3

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad? Ide kattintva kérhetsz újat.

Regisztráció

Már regisztráltál?

Elfelejtetted a jelszavad?

Kérlek add meg az email címed, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.