Menü

Gyakori kérdések

Lehet mosni a vályogfalat?

A vályog rendkívül egészséges és környezetbarát építő és vakolóanyag, de nem vízálló. A párát könnyen és gyorsan leadja illetve felveszi a légkörből, ami az egyik leghasznosabb tulajdonsága, de a folyékony vizet nem bírja, vizes helyiségekbe nem ajánlott, lemosni nem szabad.

A vályog nem gyengébb, mint az égetett tégla?

A vályoglapok és vályogtéglák terhelhetősége megfelel a mai legszigorúbb építési követelményeknek. Külföldön emeletes házak is épültek - épülnek vályogból. Egyedül arra kell vigyázni, hogy az épület kialakulása és a szigetelés megfelelő legyen és víz ne érje őket

Miért előnyös a vályog a lakóklíma szempontjából?

Szabályozza a páratartalmat, megköti a kellemetlen szagokat, ártalmas anyagokat.

A vályog képes a levegő páratartalmát gyorsan felvenni, majd apránként leadni. A vályogtermékekkel épült házakban a levegő páratartalma 45% és 55% között mozog. Ilyen páratartalom mellett az ember nyálkahártyái nem száradnak ki és jelentősen lecsökken a képződő finom por mennyisége is.

A vályog javítja a helyiség levegőjét, mivel olyan agyagásványokat tartalmaz, amelyek megkötik a xenobiotikumokat (természetidegen, lebonthatatlan anyagok), a szagokat és számos egyéb káros anyagot. Ezt a tisztító hatást a természetgyógyászatban (agyagfürdő és gyógyiszap) és a szennyvíztisztításban is kiaknázzák.

Nem nehéz a vályoggal dolgozni?

Nem. A vályog ideális építőanyag nemcsak a szakembereknek; a vályogelemek és ‑vályoglapok lefektetését és rögzítését bárki könnyedén elvégezheti. A vályogvakolatok száradási ideje hosszú, a kevésbé gyakorlott felhasználók számára is lehetőséget és időt nyújtva a kívánt felület kialakítására, a megszáradt vakolat pedig tetszőleges idő elteltével is (alapos nedvesítés után) újra formázható vagy simítható!


Hívj minket segítünk!

+36-2O-9596-2O3

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad? Ide kattintva kérhetsz újat.

Regisztráció

Már regisztráltál?

Elfelejtetted a jelszavad?

Kérlek add meg az email címed, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.