Menü

Blog

30. Április 2019.

Babaágy festés természetes festékekkel

Festékek

Az új jövevény érkezését gyakran lázas bútorcsere és festés előzi meg, ami sokat árthat a baba egészségének. Újabban szerencsére már szemponttá vált, hogy a babaszoba és benne a babaágy se ártson a lakója egészségének.

A bababarát falfestékekről bővebben itt és itt olvashatnak.

Egy szép és stílusos babaágy a babaszoba éke. Folyamatosan változik, hogy milyen stílusú, anyagú és felületkezelésű ágyat választanak a szülők, ám a két klasszikus a natúr és a fehér- vagy krémszínű babaágy nem megy ki a divatból.

Előbbi készülhet olajozással és/vagy viaszolással, utóbbihoz fedőfesték szükséges.

Natúr babaágy

Kezeletlen fa babaágy esetén a legbiztonságosabb megoldás az oldószermentes keményolajjal való kezelés. Gyors, ártalmatlan és nem lehet elrontani. Ecsettel óvatosan át kell kenni a teljes felületet, majd 5-10 perc múlva a felesleget le kell törölni egy szöszmentes ronggyal. (A rongyot a szabad levegőn kiterítve kell megszárítani.) Néhány nap múlva a kiságy használatba vehető.

Amennyiben a használatba vételig hosszabb idő áll rendelkezésre, akkor olyan mélyebben beszívódó és emiatt ellenállóbb felületet képező klasszikus növényi oldószert tartalmazó keményolajok is használhatók, mint a kemény padlóolaj, vagy a kertibútorolaj.

Az olajozott babaágy igény szerint később viaszolható is. Egy menetben készíthetünk olajos-viaszos kezelést az oldószermentes kemény viaszolajjal.

Fedőfestékek babaágyakra

A legtartósabb és leg-ellenállóbb a növényi olaj alapú színes fedőfesték. 13 színben kapható, a színek egymással bármilyen arányban keverhetők, amivel több száz színárnyalat nyerhető. "Sima" és PLUS változatban kapható, előbbi mattabb, utóbbi fényesebb felületet ad. Kezeletlen fa felületen alapozóolaj legyen az első réteg.

A fenti termékek mindegyike DIN szabvány szerint nyál- és izzadságálló, gyermekjátékok festésére alkalmas.

A színes fedőfestéknél kevésbé időjárásálló, de beltéri bútorok festésére alkalmas az öko krétafesték, mely a legtöbb népszerű márkától eltérően akrilmentes valódi természetes krétafesték (tejfesték). Kreidezeit pigmentekkel színezhető, pórsáfrány viasszal fixálható. Visszatörölve, megcsiszolva shabby chic stílusban dolgozhatunk, legalább 2 eltérő színű réteget felfestve a felsőt részlegesen visszatörölve/csiszolva újabb lehetőségek nyílnak meg.

További a témában

Babaágy festés természetes festékekkel
30. Április 2019.

Babaágy festés természetes festékekkel

Az új jövevény érkezését gyakran lázas bútorcsere és festés előzi meg, ami sokat árthat a baba egészségének. Újabban szerencsére már szemponttá vált, hogy a babaszoba és Tovább >

Trükkös mészfestékek 2.
12. Szeptember 2018.

Trükkös mészfestékek 2.

Vevőink évek óta visszatérő kérdése: Miben jobb a Kreidezeit mészfesték mint a festékboltokban kapható mészfestékek? A kérdés jogos, ám mivel gyakran felmerül, talán érde Tovább >

Ragadós olajfoltok eltávolítása
2. Február 2024.

Ragadós olajfoltok eltávolítása

A kelleténél vastagabban felvitt és/vagy vissza nem törölt keményolajok fényes ragacsos olajfoltokat eredményeznek. Ezek eltávolítása bár nem könnyű, de nem is megoldhata Tovább >

Falfestés hengerrel és ecsettel csíkok nélkül
27. Október 2023.

Falfestés hengerrel és ecsettel csíkok nélkül

Néhány hasznos tipp pontokba szedve annak érdekében, hogy a falunk ne legyen csíkos / foltos a festőhengerrel, vagy ecsettel történő festést követően. Összegyűjtöttük a l Tovább >

Hívj minket segítünk!

+36-2O-9596-2O3

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad? Ide kattintva kérhetsz újat.

Regisztráció

Már regisztráltál?

Elfelejtetted a jelszavad?

Kérlek add meg az email címed, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.