Menü

Blog

1. Június 2015.

Méhbarát kaptárfesték

Festékek
Méhbarát kaptárfesték

A kaptárak többsége egész évben ki van téve az elemek hatásainak, így a mázolásukra felhasznált festéknek tartósan bírnia kell az extrém igénybevételeket. További fontos követelmény, hogy ne ártson a méheknek illetve ne legyen káros a környezetre.

A kereskedelmben kapható festékek többsége sajnos nem elégíti ki mindhárom feltételt. A szintetikus festékek többsége kedvező áron beszerezhető és mázolás után tetszetős képet nyújt. A méhekre éskörnyezetre gyakorolt hatásukat nem taglalva, jellemző problémájuk, hogy idővel rideggé-törékennyé válva szépen leperegnek a felületről.

 

  • A Kreidezeit Naturfarben által gyártott színes fesdőfestékek természetes alapanyagokból készült valódi békebeli standolajfestékek.
  • Ellenállnak az időjárásviszontagságainak, teljes élettartamuk alatt rugalmasak maradnak (nem peregnek le a felületről, legfeljebb kopnak).
  • Száradásután a méhekre ártalmatklanok (gyermekjátékok festésére is alkalmas DIN szerint nyál és izzadságálló festékek)

 

A munka menete új kaptárak esetén:

1. alapozás: Alapozóolaj (félolaj)

2. köztes réteg: Színes fedőfesték (matt)

3. végső bevonat: Színes fedőfesték PLUS (selymfényű)


Már lefestett kaptárak átfestése*:

1. enyhe csiszolás / tisztítás

2. mázolás: Színes fedőfesték PLUS (selymfényű)

 

A festékek 15 színben állnak rendelkezésre, de az egyes kiszerelések maradéktalan összeöntésével 76 további egyedi szín nagyon könnyen előállítható.

A képeken szereplő kaptárak a 49-es színnel kerültek lefestésre, mely  okkersárga és galambkék fedőfestékek 1:1 arányú összeöntésével állítottuk elő. A kaptárak túl vannak az első télen, a festék jól viszgázott és ami a fő, a méhek is szeretik!

 

*próbafestés szükséges

További a témában

Babaágy festés természetes festékekkel
30. Április 2019.

Babaágy festés természetes festékekkel

Az új jövevény érkezését gyakran lázas bútorcsere és festés előzi meg, ami sokat árthat a baba egészségének. Újabban szerencsére már szemponttá vált, hogy a babaszoba és Tovább >

Trükkös mészfestékek 2.
12. Szeptember 2018.

Trükkös mészfestékek 2.

Vevőink évek óta visszatérő kérdése: Miben jobb a Kreidezeit mészfesték mint a festékboltokban kapható mészfestékek? A kérdés jogos, ám mivel gyakran felmerül, talán érde Tovább >

Kreidezeit vastaglazúr
15. Január 2021.

Kreidezeit vastaglazúr

Varázslatos színek érhetők el a Kreidezeit színes fedőfestéke és a színtelen keményolajok (pl. keményolaj PS, kültéri falazúr...) különböző arányú keverékeivel. Az eredmé Tovább >

Előszürkített fa homlokzatok
29. Január 2020.

Előszürkített fa homlokzatok

A népi építészetben gyakori volt, hogy a fa lakó- és gazdasági épületeket nem látták el színes festéssel. Az időjárás viszontagságainak kitett fa felületek az évek során Tovább >

Hívj minket segítünk!

+36-2O-9596-2O3

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad? Ide kattintva kérhetsz újat.

Regisztráció

Már regisztráltál?

Elfelejtetted a jelszavad?

Kérlek add meg az email címed, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.