Menü

Blog

15. Január 2021.

Lazúrosított színes fedőfesték

Festékek
Lazúrosított színes fedőfesték

Varázslatos színek érhetők el a Kreidezeit színes fedőfestéke és a színtelen keményolajok (pl. keményolaj PS, kültéri falazúr...) különböző arányú keverékeivel. Az eredmény a a színezett olajoknál intenzívebb árnyalatokat és fedést eredményez, ugyanakkor nem takarja el teljesen a fa erezetét. Beltéri felületeken használható.


0. lépés

A szép erezet/mintázat elérése érdekében a fát a kezelés előtt műanyag vagy sárgaréz "drót"kefével szálirányban érdemes átkefélni.

1. lépés

A kiválasztott színes fedőfestéket alaposan átkeverjük (míg az aljára leült pigment teljesen el nem oszlik), majd ugyanannyi oldószementes keményolajjal, vagy egyéb olajlazúrral, vagy padlóolajjal összevegyítjük.

2. lépés

A keveréket ecsettel, hengerrel, vagy ronggyal felvisszük a felületre, majd 15-30 percig hatni hagyjuk.

3. lépés

Ezt követően a felületről a felesleget egy szöszmentes ronggyal visszatöröljük. A rongyot az öngyulladás veszélye miatt a szabadban ki kell teríteni, vagy vízbe tenni, vagy fémvödörben elkülöníteni/elégetni.

4. lépés

Egyenletes, selymes végeredményt egy újabb, 2 réteg vékonyan történő felhordásával érünk el, amelyet szintén le kell dörzsölni a ruhával.
Különböző árnyalatok egymás után alkalmazhatók különleges színhatások elérése érdekében.

Az oldószermentes keményolajjal lazúrosított színes fedőfestékek az alábbi linken megtekinthetők.

Az első 15 szín  színes fedőfestékek és oldószermentes keményolaj 1:1 arányú keverékével készült 1 rétegű kezelést mutat be.

Az alatta szereplő 19 szín kétrétegű lazúrozás eredménye. Az első réteg keményolaj + színes fedőfesték 1:1 arányú keverékére 2. rétegként egy újabb 1:1 arányú keverék került felhordásra. Az első réteg a színminták bal oldali 1/4-én látható.
További a témában

Babaágy festés természetes festékekkel
30. Április 2019.

Babaágy festés természetes festékekkel

Az új jövevény érkezését gyakran lázas bútorcsere és festés előzi meg, ami sokat árthat a baba egészségének. Újabban szerencsére már szemponttá vált, hogy a babaszoba és Tovább >

Trükkös mészfestékek 2.
12. Szeptember 2018.

Trükkös mészfestékek 2.

Vevőink évek óta visszatérő kérdése: Miben jobb a Kreidezeit mészfesték mint a festékboltokban kapható mészfestékek? A kérdés jogos, ám mivel gyakran felmerül, talán érde Tovább >

Fafelületek sárgulásmentes olajozása
14. Március 2024.

Fafelületek sárgulásmentes olajozása

A természetes olajokkal kezelt fák, különösen a fenyőfélék sötétebbé, sárgásabb árnylatúvá válnak, ami természetes, de nem minden esetben kívánatos jelenség. A Kreidezeit Tovább >

Színes fedőfestékek felhordása festékszóróval
2. Március 2024.

Színes fedőfestékek felhordása festékszóróval

A KREIDEZEIT színes fedőfestékeinek (klasszikus növényolaj alapú standolajfestékek) hagyományosan ajánlott felviteli módja az ecsettel való felvitel, de bizonyos felülete Tovább >

Hívj minket segítünk!

+36-2O-9596-2O3

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad? Ide kattintva kérhetsz újat.

Regisztráció

Már regisztráltál?

Elfelejtetted a jelszavad?

Kérlek add meg az email címed, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.