Menü

Blog

19. Augusztus 2017.

Kreidezeit Naturfarben

Hírek
Kreidezeit Naturfarben

Gert Ziesemann és Martin Krampfer 30 éve kezdték meg a természetes festékek gyártását, mellyel alternatívát kívántak nyújtani a gyártás és felhasználás során egyaránt környezet és egészségkárosító szintetikus festékek mellett.

Történet

A Kreidezeit Naturfarben GmbH-t 1988-ben alapította Gerd Ziesemann, aki be akarta bizonyítani, hogy a vegyipar környezetszennyező és többnyire a felhasználók egészségét is károsító termékeivel szemben van természetes alternatíva. A kezdetben túró(!) alapú festékeivel ismertséget szerzett cég az idők során folyamatosan bővítette termékskáláját, és ma már megoldást kínál a legkükönbözőbb fa,- fém,- és falfelületek 21. századi igényeket is kielégítő kezelésére, vakolására és festésére.

A Kreidezeit termékei nem változtatják meg a kezelt felületek természetes tulajdonságait (pl. diffúzióképesség), ez a lakóterek kellemes klímájához nélkülözhetetlen, nem beszélve a szintetikus festékek és bevonatok okozta vegyszer-allergiákról, amelyek a Kreidezeit termékek alkalmazásával elkerülhetők, illetve azok tünetei mérsékelhetők

Termelés

Az sehlemi (Alsó-Szászország) üzem a termelés folyamatos bővülése ellenére ma is igazi manufaktúraként működik. Nem zöldmezős beruházásként, könnyűszerkezetes csarnokban került kialakításra, hanem egy régi fűrészüzembe költözött be, amelynek volt tulajdonosa immáron a Kreidezeit termelését irányítja, miközben továbbra is az üzem területén elhelyezkedő családi házban lakik (a ház időközben a cég új termékeinek referenciájává vált).

A cég jelenleg 35 elkötelezett munkatársnak kínál kellemes munkakörnyezetet és megélhetést. A Kreidezeit nem csak környezet-, hanem alkalmazottbarát társaság is, családias jellegét annak ellenére is megőrizte, hogy a legjelentősebb német natúrfesték-gyártók közé tartozik.

A termelés hagyományos, évszázadokkal ezelőtt kifejlesztett és azóta is jól bevált receptek alapján folyik, kizárólag természetes, többnyire újratermelődő alapanyagok felhasználásával, a termékmaradványok komposztálhatók.

A Kreidezeit termékei világszerte jelen vannak; Európa szinte minden országában van forgalmazójuk, ezenkívül Ausztráliában, Japánban és Kanadában is.

További a témában

Kreidezeit Naturfarben
19. Augusztus 2017.

Kreidezeit Naturfarben

Gert Ziesemann és Martin Krampfer 30 éve kezdték meg a természetes festékek gyártását, mellyel alternatívát kívántak nyújtani a gyártás és felhasználás során egyaránt kör Tovább >

Havi akciónk
6. Szeptember 2018.

Havi akciónk

Havonta más termék akcióban. Törekszünk rá, hogy minden hónapban legalább két terméket kedvezményes áron kínálhassunk. Jellemzően egy falfestéket és egy fára valót válasz Tovább >

Megújultunk!
15. December 2017.

Megújultunk!

Tovább >

Miért válasszam a Naturillo-t?
26. Szeptember 2017.

Miért válasszam a Naturillo-t?

Az egészséges életmódról legtöbbünknek az egészséges táplálkozás és a sport jut az eszébe. Ez így van, de ha az élet más területén nem vagyunk körültekintőek, akkor ez mi Tovább >

Hívj minket segítünk!

+36-2O-9596-2O3

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad? Ide kattintva kérhetsz újat.

Regisztráció

Már regisztráltál?

Elfelejtetted a jelszavad?

Kérlek add meg az email címed, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.