Menü

Blog

19. Augusztus 2017.

Kreidezeit Naturfarben

Hírek
Kreidezeit Naturfarben

Gert Ziesemann és Martin Krampfer 30 éve kezdték meg a természetes festékek gyártását, mellyel alternatívát kívántak nyújtani a gyártás és felhasználás során egyaránt környezet és egészségkárosító szintetikus festékek mellett.

Történet

A Kreidezeit Naturfarben GmbH-t 1988-ben alapította Gerd Ziesemann, aki be akarta bizonyítani, hogy a vegyipar környezetszennyező és többnyire a felhasználók egészségét is károsító termékeivel szemben van természetes alternatíva. A kezdetben túró(!) alapú festékeivel ismertséget szerzett cég az idők során folyamatosan bővítette termékskáláját, és ma már megoldást kínál a legkükönbözőbb fa,- fém,- és falfelületek 21. századi igényeket is kielégítő kezelésére, vakolására és festésére.

A Kreidezeit termékei nem változtatják meg a kezelt felületek természetes tulajdonságait (pl. diffúzióképesség), ez a lakóterek kellemes klímájához nélkülözhetetlen, nem beszélve a szintetikus festékek és bevonatok okozta vegyszer-allergiákról, amelyek a Kreidezeit termékek alkalmazásával elkerülhetők, illetve azok tünetei mérsékelhetők

Termelés

Az sehlemi (Alsó-Szászország) üzem a termelés folyamatos bővülése ellenére ma is igazi manufaktúraként működik. Nem zöldmezős beruházásként, könnyűszerkezetes csarnokban került kialakításra, hanem egy régi fűrészüzembe költözött be, amelynek volt tulajdonosa immáron a Kreidezeit termelését irányítja, miközben továbbra is az üzem területén elhelyezkedő családi házban lakik (a ház időközben a cég új termékeinek referenciájává vált).

A cég jelenleg 35 elkötelezett munkatársnak kínál kellemes munkakörnyezetet és megélhetést. A Kreidezeit nem csak környezet-, hanem alkalmazottbarát társaság is, családias jellegét annak ellenére is megőrizte, hogy a legjelentősebb német natúrfesték-gyártók közé tartozik.

A termelés hagyományos, évszázadokkal ezelőtt kifejlesztett és azóta is jól bevált receptek alapján folyik, kizárólag természetes, többnyire újratermelődő alapanyagok felhasználásával, a termékmaradványok komposztálhatók.

A Kreidezeit termékei világszerte jelen vannak; Európa szinte minden országában van forgalmazójuk, ezenkívül Ausztráliában, Japánban és Kanadában is.

További a témában

Kreidezeit Naturfarben
19. Augusztus 2017.

Kreidezeit Naturfarben

Gert Ziesemann és Martin Krampfer 30 éve kezdték meg a természetes festékek gyártását, mellyel alternatívát kívántak nyújtani a gyártás és felhasználás során egyaránt kör Tovább >

Megújultunk!
15. December 2017.

Megújultunk!

Tovább >

Miért válasszam a Naturillo-t?
26. Szeptember 2017.

Miért válasszam a Naturillo-t?

Az egészséges életmódról legtöbbünknek az egészséges táplálkozás és a sport jut az eszébe. Ez így van, de ha az élet más területén nem vagyunk körültekintőek, akkor ez mi Tovább >

Thermo Natur
1. Augusztus 2017.

Thermo Natur

A németországi Thermo Natur GmbH. (2014-ig Hock) a Thermo-Hanf-szigetelőanyagok gyártásával és forgalmazásával lett ismert, majd termékskáláját az Agaton Lehm vályogtermé Tovább >

Hívj minket segítünk!

+36-2O-9596-2O3

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad? Ide kattintva kérhetsz újat.

Regisztráció

Már regisztráltál?

Elfelejtetted a jelszavad?

Kérlek add meg az email címed, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.