Menü

Blog

8. Július 2020.

A tadelakt tisztítása és ápolása

Tadelaktról
A tadelakt tisztítása és ápolása

A tadelakt gyönyörű és egyedi felülete minden helyiségben jól mutat. Ahhoz, hogy ilyen is maradjon, néhány egyszerű szabályt be kell tartani.


A Tadelakt felületeket könnyű karbantartani. A használhatóság fenntartása érdekében a Tadelaktot rendszeresen után kell szappanozni a fröccsenő víznek kitett területeken.

Oda nem illő tisztítószerrel azonban ez a gyönyörű felület gyorsan tönkremehet. Ezért a Tadelakt tisztítását és gondozását csak KREIDEZEIT Korfu szappannal (Art.nr.: 226.1), Glettszappann koncentrátummal(Art.nr.: 224), vagy Olíva ápolószappannal (Art.nr.: 424.1) ajánlott elvégezni.


Utánszappanozás / ápolás

Fenntartás céljából ezt a kezelést a nedvességnek kitett helyeken az igénybevétel függvényében 1-2 havonta meg kell ismételni. Itt a glettszappan helyett Korfu szappan is használható (hígítás: 2-3 evőkanál feloldva 2 liter forró vízben)

Tisztítás

A szennyeződéseket langyos vízzel kell lemosni, kevés olívaolaj-ápoló szappannal vagy Korfu szappannal (kb. 1-2 evőkanál 8 liter vízben) puha ruha vagy szivacs segítségével. A használat során a vízcseppekből kiváló vízkő lerakódásának elkerülése érdekében célszerű mosogatás vagy zuhanyzás után azonnal eltávolítani (letörölni) a kifröccsenő vizet.

Tippek

A Tadelaktnak naponta egyszer teljesen ki kell száradnia. Hasznos a nedves tadelakt zuhanyfalakat zuhanyzás után puha ruhával azonnal letörölni. Ha a Tadelakt túl sokáig nedves marad (pl. poharak, tégelyek, tárolók alatt), elszíneződések, gombák és matt foltok és gyűrűk jelenhetnek meg a felületén.

Mindenképpen el kell kerülni, hogy a kereskedelemben kapható háztartási tisztítószerek, súrolószerek, súrolópárnák, savas tisztítószerek vagy hasonlók használatát, mert ezek a termékek megtámadják a tadelaktot és/vagy a szappant!

Savas italok, mint a  gyümölcslevek (például narancs- vagy citromlé), valamint a bor és az ecet is károsíthatják a felületet. A Tadelakt felületek nem savállók. A zsírt és színanyagokat tartalmazó anyagok (ételek, testápolási termékek stb.) Visszafordíthatatlan foltokat okozhatnak.

További a témában

A tadelakt tisztítása és ápolása
8. Július 2020.

A tadelakt tisztítása és ápolása

Tovább >

Tadelakt épített mosdók
8. Július 2020.

Tadelakt épített mosdók

Tovább >

Röviden a TADELAKT-ról
19. Április 2011.

Röviden a TADELAKT-ról

A tadelakt egy marokkói vakolat-technika, melynek lényege, hogy az egyedi összetételű meszes vakolatot lapos, sima kővel tömörítik, majd polírozzák. A tadelakt felhasznál Tovább >

Hívj minket segítünk!

+36-2O-9596-2O3

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad? Ide kattintva kérhetsz újat.

Regisztráció

Már regisztráltál?

Elfelejtetted a jelszavad?

Kérlek add meg az email címed, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.