Menü

Blog

8. Július 2020.

A tadelakt tisztítása és ápolása

Tadelakt

A tadelakt gyönyörű és egyedi felülete minden helyiségben jól mutat. Ahhoz, hogy ilyen is maradjon, néhány egyszerű szabályt be kell tartani. Az ápolási és tisztítási munkák rendkívül egyszerűek, nem igényelnek sem speciális eszközöket vagy nyagokat, sem pedig speciális tudást.


A Tadelakt felületeket könnyű karbantartani. A használhatóság fenntartása érdekében a Tadelaktot rendszeresen után kell szappanozni a fröccsenő víznek kitett területeken.

Oda nem illő tisztítószerrel azonban ez a gyönyörű felület gyorsan tönkremehet. Ezért a Tadelakt tisztítását és gondozását csak KREIDEZEIT Korfu szappannal (Art.nr.: 226.1), Glettszappann koncentrátummal(Art.nr.: 224), vagy Olíva ápolószappannal (Art.nr.: 424.1) ajánlott elvégezni.


Utánszappanozás / ápolás

Fenntartás céljából ezt a kezelést a nedvességnek kitett helyeken az igénybevétel függvényében 1-2 havonta meg kell ismételni. Itt a glettszappan helyett Korfu szappan is használható (hígítás: 2-3 evőkanál feloldva 2 liter forró vízben)

Tisztítás

A szennyeződéseket langyos vízzel kell lemosni, kevés olívaolaj-ápoló szappannal vagy Korfu szappannal (kb. 1-2 evőkanál 8 liter vízben) puha ruha vagy szivacs segítségével. A használat során a vízcseppekből kiváló vízkő lerakódásának elkerülése érdekében célszerű mosogatás vagy zuhanyzás után azonnal eltávolítani (letörölni) a kifröccsenő vizet.

Tippek

A Tadelaktnak naponta egyszer teljesen ki kell száradnia. Hasznos a nedves tadelakt zuhanyfalakat zuhanyzás után puha ruhával azonnal letörölni. Ha a Tadelakt túl sokáig nedves marad (pl. poharak, tégelyek, tárolók alatt), elszíneződések, gombák és matt foltok és gyűrűk jelenhetnek meg a felületén.

Mindenképpen el kell kerülni, hogy a kereskedelemben kapható háztartási tisztítószerek, súrolószerek, súrolópárnák, savas tisztítószerek vagy hasonlók használatát, mert ezek a termékek megtámadják a tadelaktot és/vagy a szappant!

Savas italok, mint a  gyümölcslevek (például narancs- vagy citromlé), valamint a bor és az ecet is károsíthatják a felületet. A Tadelakt felületek nem savállók. A zsírt és színanyagokat tartalmazó anyagok (ételek, testápolási termékek stb.) Visszafordíthatatlan foltokat okozhatnak.

További a témában

Tadelakt kályhák és kandallók
12. Február 2021.

Tadelakt kályhák és kandallók

Marokkóban a tadelakt egyik szokványos felhasználási módja a tűzhelyek bevonataként való alkalmazás. A hagyományos tűzhelyeken túl, a legtöbb manapság beépítésre kerülő k Tovább >

Tadelakt lépcsők
10. Február 2021.

Tadelakt lépcsők

A tadelakt elvileg bármilyen belső ásványi vakolattal borított felületre alkalmas, de a tervezésnél érdemes figyelembe venni az anyag sajátosságait is. A képen szereplő l Tovább >

Tadelakt zuhanykabinok
9. Február 2021.

Tadelakt zuhanykabinok

Egyre többen szeretnének csempementes fürdőket, azon belül pedig lehetőleg szintén csempementes zuhanyfülkéket. Emiatt előszeretettel választják a tadelaktot. Attól függő Tovább >

A tadelakt tisztítása és ápolása
8. Július 2020.

A tadelakt tisztítása és ápolása

A tadelakt gyönyörű és egyedi felülete minden helyiségben jól mutat. Ahhoz, hogy ilyen is maradjon, néhány egyszerű szabályt be kell tartani. Az ápolási és tisztítási Tovább >

Hívj minket segítünk!

+36-2O-9596-2O3

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad? Ide kattintva kérhetsz újat.

Regisztráció

Már regisztráltál?

Elfelejtetted a jelszavad?

Kérlek add meg az email címed, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.