• Archivumból ajánljuk
 • Trükkös mészfestékek A mészfestékek népszerűsége újabban örvendetesen növekszik.  Sajnos már nem minden mészfes...
  2011. július 06.
 • A világ legjobb csapvize Három csillag az „iTQi Superior Taste Award”-on: Magyar víz ilyen elismerést eddig még nem...
  2014. június 23.
 • Pick Pack Pont: O.K. A kisebb értékű rendelések esetén komoly gondot okozott a házhoz szállítás áru értékéhez k...
  2016. február 03.
 • Vakolható farost szigetelőlapok Tetők, falak, födémek, padlók szigetelésére alkalmas, farost alapú szigetelő és burkolóany...
  2011. október 10.
 • Biofesték? Na ne! Újabban minden bio, már a festékek is. Ez több okból sem igaz. A környezettudatosság előté...
  2011. augusztus 25.
 • Kreidezeit és a vízbázisú fakezelés Viszonylag gyakran találkozunk azzal, hogy vevőink már korábban is "környezetbarát" vízbáz...
  2011. augusztus 23.
 • Környezetbarát tisztítószerek kaphatók!  A francia Brunel céget 1946-ban alapították. A cég 2003 óta gyártja a Soluvert környezetb...
  2013. április 05.Falfesték választó

Újdonságok » Naturillo hírek »

2011. október 11., kedd

Akinek fontos a környezetvédelem és/vagy családja egészsége, az otthonát természetes falfestékel festi, vagy festeti ki. Viszonylag sok termék közül választhatunk, de a laikus könnyen eltéved a különféle enyves-, kazeines-, vega és egyéb „biofestékek" között. A szobafestők többsége sajnos nem ismeri a természetes festékeket, és jobb híján a megszokott -jobb, vagy rosszabb minőségű- diszperziós festékeket ajánlják. Segítünk a választásban.

Falfesték választó

 

1. csoport: fehér színű ásványi- és földpigmentekkel színezhető falfestékek.

 

Enyvesfesték (Kreidezeit)

A leggazdaságosabb beltéri falfesték, teljes mértékben páraáteresztő. Por alakú, csak vízzel kell higítani, és igény szerint pigmentekkel színezni.
Száraz helyiségekbe nagyon jó választás. 2-3-szor enyvesfestékkel átfesthető, szükség esetén a falról meleg vízzel és spatulával könnyen eltávolítható.

 

Vega falfesték (Kreidezeit)
Kiváló minőségű természetes falfesték, kötőanyaga a növényekből (borsó, csillagfürt) kivont fehérje, fedőképességét a márványliszt-tartalom biztosítja. Kiváló páraáteresztő képességű, mechanikai igénybevételeknek és a víznek-párának az enyvesfestéknél jobban ellenáll. Por alakú, vízzel kell higítani, ásványi- és földpigmentekkel színezhető.
Száraz helyiségekbe ajánlott, mosható, többször átfesthető.

 

Kazeines falfesték (Kreidezeit)
A vega falfesték „tejes” változata, növényi fehérje helyett tejből kivont fehérjével (kazeinnel). A frissen bekevert festéknek sajátos illata van, mely száeradsáskor megszűnik. Egyéb tulajdonságaik megegyeznek, a bekevert vega falfesték kissé tovább eláll.

 

Vega falfesték –rusztikus- (Kreidezeit)
A vega falfesték rusztikus változata. Sajátos struktúrált-szemcsézett felületét márványhomok tartalma biztosítja. Egyéb tulajdonságaik megegyeznek.

 

Mészfesték (Kreidezeit)
Az egyik legsokoldalúbb beltéri falfesték. Nedves helyiségekbe is kiváló választás. Csúcsminőségű, hosszan "érlelt", kiváló mechanikai tulajdonságokkal bíró, natúr oltottmészfesték. A kazeinfestékeknél és vega falfestékeknél magasabb vízállósággal rendelkezik.
Száraz és vizes helyiségekbe. Ásványi és földpigmentekkel –pasztell színekre- színezhető, szappanozással impregnálható, lazúrozható! Sima, természetes mattfehér felületet biztosít. Színezett mészfestéknél a foltosodás elkerülése érdekében az élénk színeket és a hengerezést kerüljük.

 

Mészfesték –rusztikus- (Kreidezeit)
A fenti termék szemcsézett felületet adó változata.

 

2. csoport: előre színezett falfestékek


Vega vályogfesték (Kreidezeit)
Kiváló minőségű természetes falfesték, kötőanyaga növényi fehérje és fehér agyag, fedőképességét márványliszt tartalma biztosítja. Kiváló páraáteresztő képességű, nagyon könnyen és jól kezelhető festék.
Törtfehér, valamint további 12 harmonikus színben kapható. A színek egy kivételével egymással tetszés szerint keverhetők. Por alakú, vízzel kell higítani, többnyire egy réteg is elegendő.


Vega vályogfesték –rusztikus- (Kreidezeit)
A fenti termék rusztikus, szemcsézett felületet adó változata. Egyéb tulajdonságaik megegyeznek.

 

Vályogfesték (ProCrea)
Vályog és homokalapú beltéri vályogfesték. Kiváló páraáteresztő képességű.
Száraz helyiségekbe ajánlott. 38 természetes színben kapható.

 

Vályog struktúrfesték (ProCrea)
A fenti termék szemcsézett felületet adó változata.
Száraz helyiségekbe ajánlott. 38 természetes színben kapható.

 

3. csoport: beltéri dekor- és nemesvakolatok

Sokan nem gondolnak rá, de a szobákat nem csak festeni lehet, hanem vakolni is. Ekkor természetesen nincs szükség glettelésre sem. Rendkívül változatos felületek alakíthatók ki segítségükkel. Vizes-párás helyiségekbe kiválóan alkalmasak a különféle mésztartalmú dekorvakolatok, melyek nagymennyiségű párát képesek felvenni és leadni, valamint mésztartalmuknál fogva természetes penészgombairtók.

 

Dekorvakolatok (Kreidezeit)

finomszemcsés / középszemcsés / durvaszemcsés

Széleskörűen és könnyen felhasználható, ellenálló, strukturált felületet adó beltéri vakolatok. Házilagos kivitelezésre is kiválóan alkalmasak. Megkötés után vízálló. Színezhető, lazúrozható. Szemcsenagyság: max. 0,5 / 0,8 / 1,5 mm.
Minden beltéri, stabil (laza részektől mentes), szívóképes alap kezelésére alkalmasak, természetes gombaölő szerként hatnak, így kitűnően alkalmas nedves helyiségek, fürdőszobák vakolására.

 

Vályog nemesvakolat (ProCrea)
Kiváló minőségű színes vályog nemesvakolatok. Teljes mértékben páraáteresztők. Rengeteg párát tudnak a szoba légteréből felvenni, majd később leadni, kiegyenlítve ezzel a helyiségek páratartalmát. Mivel a vályog nem kémiailag köt ezért a vakolatot benedvesítve az bármikor javítható, átsimítható, új felületi struktúra alakítható ki.
Száraz helyiségekbe ajánlott. 38 természetes színben kapható.

 

Penészgátló vakolat (Kreidezeit)

Nagyon magas vízfelvevő-képessége révén hatékonyan egyenlíti ki a beltér magas páratartalmát, a felületen kicsapódó kondenzvizet azonnal felszívja így megelőzi a penészesedést.
A vegyipar penészgátló hatású termékeivel szemben a KREIDEZEIT penészgátló vakolat kizárólag természetes, ásványi összetevőkből áll.

 

Összefoglalva:

  - Száraz helyiségekbe valamennyi fenti termék alkalmas, a választás leginkább ízlés dolga.

  - Vizes helyiségekbe (konyha, fürdő, mosókonyha) mészfestékek vagy dekorvakolatok ajánlottak.

  - Élénkebb színek mészfestékkel nem érhetők el.

  - Lemosható fal* vályogfestékek és vakolatok nem ajánlottak, az enyvesfesték korlátozottan vízálló.


* A lemosható falra az esetek többségében nincs szükség. De sokan úgy tartják: biztos, ami biztos legyen a fal súrolható. Majd a legtöbben néhány év elteltével az esetleges mosás helyett inkább átfestik-festetik a falakat...

 

További információk (ár, kiadósság, összetétel, felhasználási útmutató...) a lenti hivatkozásokra kattintva, valamint az egyes festékek-vakolatok letölthető adatlapjain érhetők el.


természetes falfesték, natúrfesték, környezetbarát festék, biofesték, választás, összeghasonlításKapcsolódó hivatkozások
Kapcsolódó állományok